esmaspäev, 21. juuli 2014

Tundub suur

2012 aasta kevadel tellisin nende lillede seemned Seemnemaailmast, kus kirjas järgmine info:
"... 150 cm kõrgune populaarne dekoratiivtaim, millel areneb 8-10 vart-õisikukandjat. Täidisõied koondunud 70-80 cm pikkustesse hiiglaslikesse õisikutesse..."

Tookord arvestasin, et 150 cm on selline paras kõrgus ja vastavalt plaanitule istutasin taimekesed varjamaks aiamaal olevat suurt piklikku kastmistünni. Täna aga hakkasin Märdiga arutlema, et ma olen seda infot vist ikka valesti lugenud, et ilmselt on taime kogu kõrguseks mõeldud ikka 150+80 cm. Kuid Märt vaidles vastu, et kassi kaalutakse ikka koos sabaga aga mitte nii, et saba kaal tuleb hiljem ise juurde liita...

On kuidas on, kuid 2.75 cm tundub märgitutest igal juhul rohkem ja uhkem :). Ja oma eesmärki veetünni varjamisel täidavad nad sellises mõõdus ideaalselt. Kuigi jah, ühtegi lille ei tohiks istutada millegi varjamiseks, vaid ikka lilleilu enda pärast, kuid see on juba hoopis teine teema ...


Avastasin, et südamikest on taimed erinevad – peaksid olema valged, kuid osadel taimedel jookseb valgetel südamikulehtedel sinine triip ning on oma olekult lokilisemad. Hetkel olen ma nendest helesinistest hiiglastest tõeliselt lummatud! :)

9 kommentaari:

  1. kukekannustest peabki lummatud olema :D

    VastaKustuta
  2. Tõeliselt vahva ja ilus!!!! :)

    VastaKustuta
  3. Kuninglik sinine, kuninglik kõrgus... Nii neid kaunitare tulekski vist kõnetada. Külva neid, saad veel palju põnevaid toone

    VastaKustuta
  4. Vaata väikest nodsut, temale meeldivad suured ja kirevad lilled.Tänapäeval juhtub harva mistahes lillede seemnepakke, kus ei ole värvide segu, siin pildil aga on väga ühtlaselt kaunid helesinised kõik. Neid südamikumumpsusid nimetatakse mesilaseks (bee) ingliskeelses taimekirjanduses. Sortide kirjeldusel märgitakse ka mesilase värv - mul näiteks on paar viimast allesjäänut sinised musta mesilasega :) Toredaid avastusi suurlillede maailmas!

    VastaKustuta
  5. Läksin ja mõõtsin oma vanaemast jäänud kukekannuse üle (istutasin peenrasse ümber 4 aastat tagasi) ja ta ei kasva huumusrikkas mullas. Kõrgus on 2,65 meetrit. Tore blogi, pani mõõtma!

    VastaKustuta
  6. ohsamumeie, no on sel vast mõõt! ma oleksin ka lummatud ja pöördes. Fantastiline. Külva veel :)

    VastaKustuta
  7. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.

    VastaKustuta