laupäev, 6. aprill 2013

Kaua tehtud...

... lõpuks valmis tehtud :).


Hakkasin seda tekikest tegema juba siis, kui piiga veel viimaseid kuid kõhuelanik oli. Õmmelnud olin, kudunud olin ja seega tahtsin seekord proovida midagi uut. Nii jäigi sõelale heegeldamine. Kuna aga minu viimased heegeldamised jäid pea paarikümne aasta taha, siis ei osanud kuidagi seda va ajakulu arvestada. Ja just nagu kiuste oli tooaeg seda vaba aega ka vähevõitu, lisaks lihtsalt lõpuraseda olemise raskused, mis pikalt paigal istuda ei lasknud. Ja siis ühel päeval sündiski piiga ning käsitöö jäi pooleli. Teadagi, siis oli titetrall, kevad ja aed ja nii see aeg läks... Kuna plaanitud ajaks seda valmis ei saanud, siis uuesti tööd kätte võtta oli raske, polnud enam nagu seda tuju. Kuniks siis ühel pakaselisel talvepäeval poolik töö näppu jäi ja tuhin taas peale tuli. Uueks tärminiks siis üks tähtis päev - piiga esimene sünnipäev. Ja voilaa, valmis ma ta sain! Eks neid kärus magamisi ja autoga reisimisi on ees veel palju ootamas ning pole karta, et tekike nüüd rakenduseta jääb...
Heegeldamine ei ole päris minu ala, või noh, küll ei meeldinud mulle üks, küll teine muster. Selline tavaline, lihtne ruut tundub kuidagi tuim, kuid kahjuks pole mind eriti lennuka fantaasiaga õnnistatud, millest mul on muidugi hiiglama kahju. Nii otsisingi siis jälle mööda netiavarusi nagu alati, kui on tekkinud tahtmine midagi teha. Kuid ükstapuha kui palju ma ka surfasin, oli silme ees ikka vaid üks imeline tekike, mis mulle esimesest nähtud hetkest kohe hinge puges. Suur tänu, Hiline, selle kauni mustri eest, see on tõeliselt armas!
Tekike on tehtud villasest lõngast (et ikka soojem ja pehmem oleks) Novita Bambino.
Heegelnõel nr 3,5.
70 ruudukest.
Lõngakulu arvestus läks nii pika aja peale sassi, kuid jämedalt: 6 erinevat värvi (6 tokki) + valget ja roosat tuli kumbagi 1 tokk juurde osta. Kokku siis umbes 8 tokki. Võimalik, et ka rohkem/vähem, sest osad värvid olid mul eelmistest tegemistest järgi jäänud ja midagi ostsin peale roosa ja valge veel juurde.
Tekikese mõõdud umbes 65 x 88 cm (ruudu suurus ~ 8 x 8 cm).

4 kommentaari:

  1. Sa oled väga tubli ja tekike on vägaväga armas. Küllap pisike printsess oskab temast rõõmu tunda.

    VastaKustuta
  2. Nii tubli!
    Ma siin ka mõtlen, kas osaleda Isetegijate projektis "vanaema ruut", pole ka selliseid asju enne teinud. Aga pelgan, et ei jõua tähtajaks valmis (ka midagi väiksemat), sest kevad tuleb ka ikka loodetavasti varsti.
    Aga sellise armsa ja sooja tekikese all tulevad piigal kindlasti imeilusad unenäod!

    VastaKustuta
  3. Et noore piiga elu tuleks sama lilleline kui see tekikene!

    VastaKustuta