neljapäev, 18. märts 2010

Aiandushooaeg 2010 on alanud!

  • Õigemini algas juba kaks nädalat tagasi (06.03.), kui mulda sai pandud esimesed kaks kartulit. See küll rohkem mehe katselabor, igatseb nii väga juba jaanipäeva paiku oma kasvatatud kartuliga maiustada. Lund teisaldama ega kirkaga maad lõhkuma ei hakanud, ikka tuppa ja pottidesse panime :). Pottidena kasutasime 5-liitrisi veenõusid, millel pealmine osa ära lõigatud. Kui saabub aeg taimed aiamulda panna, saab taime vigastamata mullapallilt ümbrise eemaldada. Kas see läbipaistev plastikust anum ka taimedele hea on, eks seda näitab siis aeg, aga tänaseks on neil ninaotsad juba mullast väljas. Teine sats kartuleid leidis oma tee mulda üleeile (16.03.).
  • Täna külvasin porrulaugu ning keskpäevalille. Leidsin riiulist pooliku lilleseemnepaki, mis pärit aastast 2007, aga kuna igatsus kevade ja suve järele on nii meeletult suur, otsustasin seemned siiski mulda poetada, ehk ikka võtavad vedu. Uue katsetusena külvasin karpi ka lihavõttemuru, mille seemnepakk justkui iseenesest mulle poes näppude külge haakus. Loodan, et sellega liiga hiljaks pole jäänud. No ei jõua pühadeks, jõuab veidi hiljem, on silmale ihtsalt ilus vaadata, kui maa veel ümberringi valge-hall.
  • Homme on plaan minna Rohelisse Kaubamajja (Punktist A punkti B kulgemisel jääb tee peale) ja soetada sealt endale veel lilleseemneid-juurikaid; millised väljavalituks osutuvad, selgub juba koha peal. Mõni aeg tagasi mehega poes käies ei suutnud me kumbki kiusatusele vastu panna ja pistsime ostukorvi paki gladioolisibulaid, kui mees hetkeks selja pööras, kasutasin juhust ja libistasin vaikselt esimesele seltsiks veel teisegi kotikese. Nüüd on mul kokku 70 gladioolisibulat:). Kui nad pooltki nii ilusad on, kui paki peal näidatud, siis oh seda rõõmu! Kuid üldiselt nendesse mix-pakkidesse kipub paraku ka kõike muud sattuma.
  • Tomati-, kurgi- jm ettekasvatamist vajavad taimed toome kevadel kaubandusest, nagu eelmine aasta ilmekalt näitas, on pakutavad tingimused nende jaoks liiga nigelad. Vaid kõrvits (lisaks porrule) talub aknalauakliimat, kuid temaga peab veel tiba ootama.
  • Lõpetuseks tutvustan oma värskeimat uustulnukat, mille mees kartulipanekutuhina aegu paari nädala eest, kevad südames, mulle kinkis. Lihtsalt niisama :). Alguses oli ta mul nimetu, kuid leidnud ümbrispaberilt firma nime, tuvastasin sõber google abil ta olevat – Pearl Kordana. Nimi nimeks, aga armsake on ta, õrn ja särav kui üks tõeline pärl.
  • 2 kommentaari:

    1. Vat huvitav jahh, et mehed on nii kartulikasvatuse huvilised.
      Hüva kevadet teie perele!

      VastaKustuta